tisdag 1 juni 2010

Hembygdsgillet på Facebook

Även hembygdsrörelsen måste följa med i tiden. Och vi lever i tidevarv då det är viktigt att synas. Dessutom kan man grubbla länge på hur hembygdsföreningarna ska nå yngre generationer för att försöka säkra återväxten inom rörelsen.

Att ha en blogg kan vara en möjlighet. En annan kan vara att följa med i trenden med Facebook, ett Internet-forum som spridit sig som en löpeld land och rike kring. Detta är nu vår senaste lilla satsning på att nå en ny och gammal publik. Än ligger det bara i startgroparna. Men man kan redan nu ta del av evenemang, titta på många fina gamla bilder från bygderna, knyta kontakter och samtala med likasinnade med mera.

Alla som önskar är välkomna att titta förbi. Skriv gärna någon rad eller varför inte bidra med något eget.

3 kommentarer:

 1. Hej , skickat en del person bilder ,med anknytning till Söderåkra .Av vissa skäl har jag försökt stänga ner min sida på face book .Men vill gärna ha konakt med er ändå ,letar efter er E-postadress .Jag heter Inger Anna Hedvig Nilsson f.Andersson f.Kalmar 27-1 1945 ,bor i Tullinge 2 mil Sö. Stockholm .Er verksamhet tycker jag är mycket intressant.Far,Farmor,Farmors Far m.m alla från Söderåkra.Söker medlemsskap :Inger Nilsson . E-post - nilsson.inger@comhem.se

  SvaraRadera
 2. Söderåkraa Hembygdsgille23 juli 2010 06:35

  Hej, de som har hand om medlemskap är tyvärr bortresta. Vi måste därför be om tålamod till efter sommarmånaderna då det ska bli bättre ordning på saker och ting. Naturligtvis är vi glada för att du vill bli medlem hos oss och vi ska gärna ordna det så fort det ges möjlighet.

  vår mailadress är: soderakrahembygdsgille@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. skickar ny E-post adress med post .MVH Inger Nilsson /född i Kalmar ,släkt och naturintresserad av allt i Söderåkra .

  SvaraRadera