söndag 23 januari 2011

Finn din egen historia - hembygdsgillet bjuderAlla har vi en egen historia. En historia som berättar något om vilka vi är och var vi kommer ifrån. Men också en historia som berättar om hur det var förr, hur man levde och under vilka vilkor. Att hitta sin egen historia är både spännande och lärorikt. I Sverige finns det ganska gott om möjligheter för den som vill släktforska.

Från måndag kväll till onsdag kväll, 24-26 januari erbjuder Söderåkra Hembygdsgille dig en möjlighet att få en start till släktforskning helt gratis! Allt du behöver göra är att höra av dig till oss och lämna lite uppgifter på en lämplig släkting som du vill följa bakåt i tiden. Vi söker sedan i de arkiv vi har tillgång till och du får en skriftlig rapport på de resultat som vi uppnått och med de uppgifter vi funnit.

Resultatet beror helt på hur lätt eller svår din linje är att spåra. Ibland fastnar man och det kan ta lång tid att reda ut knutarna. Ibland får man ganska snabbt fram flera generationer. En släktforskning kan bli hur stor som helts och ta många år av arbet i anspråk. För att begränsa oss lite forskar vi ca 1,5 timme per person. Men det beror på hur många som nappar på vårat erbjudande!

Observera att vi erbjuder detta helt utan kostnad! Det finns företag som säljer tjänster av den här typen och då kostar arbetet från ca tusenlappen och uppåt.

Är Du intresserad? Hör av dig till oss från och med nu fram till onsdag 26 januari så hjälper vi Dig att finna Din historia!

skriv till:

soderakrahembygdsgille@hotmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar